Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsa wieprzowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
kapusta biała 1 główka
śmietanka 1/2 kubka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsa wieprzowego

OPIS
Główkę kapusty podgotować, aż liście będą odchodzić. W tym czasie mięso łączymy z przyprawami, jajkami i bułką tartą. Następnie nakładamy łyżką porcję na pojedyncze liście kapusty, zawijamy i podsmażamy pod przykryciem. Dodajemy koncentrat i kostkę rosołową. Na koniec sos zaciągamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.03.2014 13:15
bardzo smaczny obiad
fotoviderek 01.02.2014 10:49
Pyszności :)
Wojt@s
Wojt@s 06.10.2013 13:31
muszę sam spróbować
Stenka 11.02.2013 08:18
ja nie dodaję smietany
MagdaXXX 04.02.2013 19:31
pychotka
Dorian 03.01.2013 15:05
super
Anna152 15.12.2012 10:25
uwielbiam!!!!!
Anna152 15.12.2012 10:25
uwielbiam!!!!!
Izabela/bella81 10.12.2012 10:22
wszystkie gołąbki są smaczne
aga130982 08.08.2012 08:16
mniam mniam
aga130982 08.08.2012 08:16
mniam mniam
Magdalena1110 30.05.2012 22:32
moje ulubione danie
Mati13 17.05.2012 16:23
jedno z moich ulubionych dan
kanu83 09.05.2012 20:47
uwielbiam
Karolinka111 25.04.2012 20:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak