Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kurczaka zawijane w boczek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
bocze 8 cienkich i długich plasterków
przyprawy
ser gouda 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kurczaka zawijane w boczek

Pierś z kurczaka kroimy na 4 długie paluszki i przyprawiamy do smaku. Na każdej porcji układamy plasterek żółtego sera, a następnie owijamy boczkiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Paluszki zaczynamy smażyć od strony, na której skończył się boczek, żeby „przykleił się” do paluszka. Smażymy na wolnym ogniu do czasu zarumienienia boczku. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.12.2013 16:02
Bardzo fajny przepis i prosty w wykonaniu
angelika14 02.08.2012 10:47
cudownie wygląda i na pewno jest smaczne
smakowita 17.06.2012 10:53
coś pysznego!
owca441 08.06.2012 14:38
coś pysznego
MAR3STA 29.05.2012 00:07
apetyczne mięsko
teresa18 18.05.2012 15:58
super paluchy
Monika78 26.04.2012 07:47
chetnie bym zjadla takiego palucha.. swietnie sie prezentuje!
treonina 25.04.2012 20:35
świetne danie i świetne zdjęcie :-)
Paweł10 25.04.2012 20:10
pysznie wygląda :)
Paweł10 25.04.2012 20:10
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak