Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zpaiekany bloczek z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 500 g
sól
pieprz
białko
Bułka tarta klasyczna Prymat
ryż
żółtko jajek 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
kapusta pekińska 10 dag
Kucharek przyprawa do potraw
fasola 1/2 sztuki
Farsz: ryżowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zpaiekany bloczek z mięsem

Kroki postępowania

1
Od kapust pekińskiej odrywamy liście rozcinamy na pół zalewamy wodą solimy i gotujemy tak aby lekko zmiękły . Mięso wrzucamy do miski doprawiamy dobrze solą i pieprzem dodajemy białko i bułkę tartą wyrabiamy gładką zwarta masę .
Krok 1 - Zpaiekany bloczek z mięsem foto
2
Ryż gotujemy , marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę siekamy , kilka liści z kapusty pekińskiej także siekamy drobno , warzywa podsmażamy na oliwie i doprawiamy vegetą . Przekładamy do ryżu dodajemy żółtko i mieszamy
Krok 2 - Zpaiekany bloczek z mięsem foto
3
W formie keksowej ( ja robię w silikonowej ) układamy liście na spodzie i po bokach , na to kładziemy większą część farszu mięsnego , następnie fasolki czerwone odsączone na fasolki kładziemy farsz ryżowy . i znów resztę farszu mięsnego przykrywamy liśćmi z pekińskiej .
Krok 3 - Zpaiekany bloczek z mięsem foto
4
Zapiekamy w piekarniku około 30-40 minut w temp. 170 C . Polecam pyszne !!!
Krok 4 - Zpaiekany bloczek z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 29.01.2014 07:52
pyszna pieczen
EWI 02.01.2014 10:34
fajny pomysł
Motorek 15.12.2013 16:53
bardzo smaczny
Łukasz15 18.03.2013 14:34
Musi być pyszny
RenataZ-et 10.01.2013 20:23
fajny efekt końcowy-podoba mi się i to bardzo!
gosia1988 08.08.2012 08:10
super
ewaa 04.05.2012 22:11
pyszny
Misiakova 01.05.2012 15:56
mniam mniam
Wafelek2601 27.04.2012 09:57
super
Monika78 26.04.2012 07:43
Wyglada przepysznie :)
Ewa6274879 25.04.2012 23:39
bardzo fajny przepis :)
motylwe 25.04.2012 19:57
bardzo ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak