Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka drobiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
marchew 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka drobiowa

kurczaka myjemy i porcjujemy, wkładamy do garnka, zalewamy 2 litrami rody. warzywa obieramy, myjemy, dzielimy na mniejsze części, dodajemy do garnka z wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu (jak rosół). kiedy mięso się ugotuje wywar przecedzamy przez sitko,kurczaka obieramy ze skóry i kości, następnie drobno kroimy, marchew kroimy w kostkę,do rosołu dodajemy żelatynę (wg wskazówek na opakowaniu, średnio jedno opakowanie żelatyny wystarcza na 2-2,5l wywaru) kurczaka i marchew wkładamy do filiżanek (w sprzedaży są bardzo fajne plastykowe filiżanki jednorazowe), zalewamy wywarem zostawiamy do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 26.04.2012 11:18
Ja też
marcinek 26.04.2012 11:18
Ja też
Emilia22 25.04.2012 16:12
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak