Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka na kapuście pod serową pierzynką

5.0
(37)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 szt
biała kapusta 0.5 główki
przyprawa uniwersalna do smaku
cebule 2 szt
majonez 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
ketchup 2 łyżki
ser gouda 4-5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka na kapuście pod serową pierzynką

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy,po czym doprawiamy Vegetą. Mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Filety z kurczaka na kapuście pod serową pierzynką foto
2
Cebulę lekko podsmażamy. Rozsypujemy po poszatkowanej kapuście.
Krok 2 - Filety z kurczaka na kapuście pod serową pierzynką foto
3
Na cebuli układamy popieprzone i posolone kawałki fileta (nie rozbijamy wcześniej).
Krok 3 - Filety z kurczaka na kapuście pod serową pierzynką foto
4
Na filetach układamy grube plastry sera żółtego.
Krok 4 - Filety z kurczaka na kapuście pod serową pierzynką foto
5
Na ser wylewamy wymieszany majonez z ketchupem. Przykrywamy pokrywą i zapiekamy w 200stopnich przez godzinę.
Krok 5 - Filety z kurczaka na kapuście pod serową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 14.12.2012 20:36
pycha
adam1f 30.08.2012 05:56
dobry
tomek18 23.08.2012 09:07
pyszności
artur7 20.08.2012 06:44
smaczne
Cukiereczek13 04.07.2012 13:21
pychotka :)
Gosia20 24.06.2012 17:48
mmm
Jodaj 22.06.2012 09:30
to jest pyszne :)
Rogalik 26.04.2012 14:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak