Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dyni

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ dyni 400 gram
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 szkl
sól
olej do smażenia
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dyni

Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem, dodać dynię, mąkę, imbir, sól i pieprz. Dodać ubite białko, delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.08.2013 16:32
smaczne placki :)
Iwusia 10.06.2013 23:25
smaczne racuszki
caralajna 01.05.2013 07:08
pyszne placki, dynia to bardzo uniwersalne warzywo :)
anemon 10.05.2012 07:05
Koniecznie muszę wypróbować Twój przepis, bo lubię dynię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak