Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pomidorowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
kostka mięsna 1 sztuka
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pomidorowy

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 1 - Gulasz pomidorowy foto
2
W garnku rozgrzać olej, zrumienić na nim mięso. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Oprószyć solą, kolendrą, dodać kostkę mięsną. Chwilę razem smażyć.
Krok 2 - Gulasz pomidorowy foto
3
Wlać pomidory razem z zalewą, dodać 1 szklankę wody.
Krok 3 - Gulasz pomidorowy foto
4
Dusić pod przykryciem do miękkości (w razie potrzeby dolać więcej wody).
Krok 4 - Gulasz pomidorowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.03.2014 23:07
Taki gulasz to bym z chęcią zjadła.
fijolek91 25.04.2012 15:29
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak