Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpieczone ziemniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól do smaku
pomidory suszone z czosnkiem 2 łyżeczki
Grill przyprawa ziołowa Prymat wg uznania
oliwa 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Podpieczone ziemniaczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Podpieczone ziemniaczki foto
2
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić.
Krok 2 - Podpieczone ziemniaczki foto
3
Wysypać je do naczynia do zapiekania, posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, oprószyć przyprawą ziołową.
Krok 3 - Podpieczone ziemniaczki foto
4
Zapiekać w piekarniku tak długo, aż ziemniaki się lekko przyrumienią. Ja zapiekałam w 180 stopniach, ale jak ktoś ma piekarnik z regulacją temperatury, to może zapiekać w wyższej (będzie szybciej).
Krok 4 - Podpieczone ziemniaczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.01.2013 13:00
w wyższej suszone przyprawy na wierzchu zupełnie się spalą
Andysz 02.08.2012 08:09
mniam mniam;)
Weronika_eM 01.07.2012 22:42
pyszne do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak