Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar wołowy - z gulaszu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina gulaszowa 1,5 kg
włoszczyzna średni pęczek
ziele angielskie 5 ziaren
Liście aurowe 2 szt.
pieprz ziarnisty 5-7 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar wołowy - z gulaszu

Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.
Dodać przyprawy (bez jarzynki !) i zagotować - zmniejszyć ogień i gotować przynajmniej godzinę, żeby mięso nieco zmiękło.
Dodać włoszczyznę i jarzynkę - gotować, aż mięso będzie miękkie.
Odcedzić wywar i użyć do przygotowania zupy lub podać jako rosół z makaronem lub ziemniakami.
Mięso z wywaru zmielić z włoszczyzną i użyć jako farsz do pierogów albo knedli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 27.05.2012 14:48
pycha
Wojt@s
Wojt@s 28.04.2012 00:03
extra
Habibi 26.04.2012 00:24
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
zdzichu 25.04.2012 10:39
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak