Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canchigioni z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

conchiglioni(duże muszle) 20
wędzony łosoś 20 dag
śmietana kremówka 3/4 szklanki
śmietana 18 proc 0.5 szklanki
pęczek koperku 1
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
białko
sok z połowy cytryny
masło do formy
łosoś 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Canchigioni z łososiem

* Surowego łososia miksujemy z surowym
* Ryby mieszamy z posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny
* Wlewamy do nich śmietanę 18% i dodajemy ubite na sztywno białko
* Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
* masą rybną napełniamy podgotowane muszle za pomocą cukierniczej szprycy lub papierowej tutki .
* układamy w dokładnie wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu
* śmietanę kremówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy danie.
* makaron zapiekamy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 250*C.
#Smacznego#

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.04.2013 08:22
coś dla mnie , pycha
zdzislawa2 29.03.2012 14:53
ekstra
ben-ka 03.01.2012 09:30
też tak nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak