Canchigioni z łososiem

Canchigioni z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • conchiglioni(duże muszle)

    20
  • wędzony łosoś

    20 dag
  • śmietana kremówka

    3/4 szklanki
  • śmietana 18 proc

    0.5 szklanki
  • pęczek koperku

    1
  • pieprz cayenne

  • sól

  • białko

  • sok z połowy cytryny

  • masło do formy

  • łosoś

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

* Surowego łososia miksujemy z surowym
* Ryby mieszamy z posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny
* Wlewamy do nich śmietanę 18% i dodajemy ubite na sztywno białko
* Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
* masą rybną napełniamy podgotowane muszle za pomocą cukierniczej szprycy lub papierowej tutki .
* układamy w dokładnie wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu
* śmietanę kremówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy danie.
* makaron zapiekamy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 250*C.
#Smacznego#

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

05.04.2013 08:22
coś dla mnie , pycha

zdzislawa2

29.03.2012 14:53
ekstra

ben-ka

03.01.2012 09:30
też tak nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat