Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z sosem czosnkowo - pietruszkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1 płat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat szczypta
oliwa 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
natka pietruszki 3 łyżka
miód 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z sosem czosnkowo - pietruszkowym

Łososia oprószamy przyprawą do ryb. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 15 min w temperaturze ok 150st.

Składniki na sos:
0,5 szklanki oliwy lub oleju z pestek winogron,
sok z 1 cytryny,
2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki (koperku),
1 łyżka miodu.
Wszystko razem mieszamy. Odstawiamy na 15 minut i polewamy tym rybkę

Dodatkami może być ryż lub kasza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 19.05.2012 16:24
pyszny
motyl 19.05.2012 16:24
pyszny
Misiabe 25.04.2012 00:10
zjadłabym z przyjemnością :)
caffee_tea 24.04.2012 23:23
Apetycznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak