Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z jajem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt
rzodkiewka 2-3 szt
mix sałat 1 opk
sos czosnkowy do polania
szczypiorek usiekany do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z jajem.

Gotowe mieszanki sałat ( endywia,radicchio,strzępiasta,lodowa,rukola,roszponka) nie wymagają płukania.Są gotowe do spożycia.Jeśli sami mieszamy różne rodzaje należy sałaty umyć i osuszyć,rozdrobnić na mniejsze kawałki palcami. W przezroczystej salaterce ułożyć warstwami na przemian warstwę sałat, plasterków jajek i sosu czosnkowego.I tak warstwami układać do wyczerpania składników.Wierzch posypać plasterkami rzodkiewki i posiekanym cienkim szczypiorkiem typu siedmiolatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 21.04.2013 15:18
świetnie się prezentuje na zdjecu i ta rzodkiewka dodająca koloru
Goya 11.08.2012 18:23
super
Goya 11.08.2012 18:23
super
barbara11561 17.05.2012 09:04
bardzo apetycznie wygląda,lubię takie sałatki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak