Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z rukoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 1 op.
oliwa 1 szkl.
czosnek 3-4 ząbki
migdały 40-50 g
aromat migdałowy do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z rukoli

Rukolę umyć i dokładnie osączyć lub odwirować w wirówce do sałaty.
Porwać na kawałki, włożyć do blendera.
Do rukoli wlać oliwę, dodać obrane ząbki czosnku, posiekane migdały, trochę soli, soku z cytryny oraz kropelkę aromatu migdałowego.
Zmiksować na sos.

Sos podawać do sałatki caprese, wędzonego łososia, mozzarelli, pomidorów, gotowanych lub pieczonych warzyw (np. z grilla) oraz pieczonych ryb.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.04.2012 00:22
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
ronald88 25.04.2012 11:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak