Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z bryndzą i szpinakiem z szaszłykiem warzywnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 250 g
bulion warzywny 500 ml
szpinak świeży 150 g
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
bryndza 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z bryndzą i szpinakiem z szaszłykiem warzywnym

do szaszłyka użyłam: 10 pieczarek, papryka czerwona
do sosu: 300 ml jogurtu naturalnego, pęczek koperku, pęczek kiełków brokuła


Przygotować sos: wymieszać jogurt z posiekanym koperkiem i posiekanymi kiełkami, odstawić do lodówki.

Przygotować szaszłyki (10 sztuk), nabić kawałki papryki i pieczarek, posmarowac oliwą, upiec w piekarniku, lub podsmażyc na patelni na oliwie. Przyprawić solą.

Kaszę gryczaną zalać bulionem, gotować do całkowitego wchłonięcia płynu. Gotową wymieszać z jajkiem i szpinakiem, podsmażyć na patelni. Do gorącej kaszy dodać pokruszoną bryndzę, wymieszać uformować babeczki z filiżanki lub foremki, podawać z szaszłykami i sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak