Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z winogronami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,20 kg
pieczarki 35 dag
grzyby suszone 2 dag
cebula biała 1 szt
margaryna do smażenia
przyprawy
wino białe 300 ml
winogrona białe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z winogronami

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby wcześniej namoczyć,potem posiekać.Na patelni rozgrzać margarynę i obsmażyć na niej schab ze wszystkich stron.Posolić i popieprzyć.Dodać grzyby(suszone i pieczarki),cebulę i posypać tymiankiem.
Krok 1 - Schab z winogronami foto
2
Mięso przełożyć do brytfanny,a do reszty dodać 400 ml wody i winogrona.Wszystko razem pieczemy 50 minut,podlewając od czasu do czasu winem.
Krok 2 - Schab z winogronami foto
3
Sos ewentualnie doprawić i polać pieczeń.Podajemy dowolnie.
Krok 3 - Schab z winogronami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 24.04.2012 22:02
oj smakowite :)
ziutula
ziutula 24.04.2012 21:03
ciekawe połączenie...
Aga20 24.04.2012 17:55
to może być pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak