Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARCHEWKA PASTERYZOWANA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MARCHEWKA PASTERYZOWANA

Marchewkę oskrobac, umyc i pokroic w talarki. Zalac wrzątkiem, dodac do smaku sól, cukier oraz pół łyczeczki masła. Gotowac szybko bez przykrycia 20-25 min. Kiedy będzie miękka z reszty masła i mąki zrobic zasmażkę, dodac do marchewki i jeszcze 1-2 min gotowac cały czas mieszając. Zdjąc z ognia i przełożyc ją w słoiki, pasteryzowac 15-20 min. Można od razu jeśc, dobra do obiadu.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 15.06.2012 17:42
smaczna
Andysz 05.05.2012 09:01
świetny pomysł;))
kuklik 28.04.2012 19:28
do słoika a to zaskoczenie
chamois
chamois 24.04.2012 19:37
nie znałam wcześniej takiego czegoś
anja3107 24.04.2012 16:42
ekstra pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak