Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelska łopatka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
Musztarda rosyjska Prymat 4 łyżki
olej 4 łyżki
cebula
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelska łopatka z grilla

Umyte i osuszone mięso kroimy na 8 części. Każdy kawałek mięsa lekko rozbić tłuczkiem. Cebulę obieramy i kroimy w kółeczka. Musztardą mieszamy z olejem i przyprawą do wierzowiny. Przygotowaną marynatą smarujemy mięso z dwóch stron. Dajemy do garnka i przekładamy cebulką. Odstawiamy do lodówki na 3 godz. Po tym czasie pieczemy na mocno rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.10.2013 00:15
lubię takie mięska z grilla
barbara11561 12.07.2013 08:45
pyszne mięsko:)
mirosława4 10.10.2012 15:41
szkoda że już po sezonie grillowym,zjadłoby się :))
Kate131 07.10.2012 15:16
szkoda,ze juz po grilach
IKrakowianka 23.08.2012 15:22
pysznośći
Łukasz15 18.08.2012 17:25
Super
Justyna/Dzastus 06.08.2012 15:18
pyszna
olkaaa 04.07.2012 08:05
też takie lubię
RenataZ-et 29.05.2012 16:17
super, lubię ostre potrawy
romanrafal
romanrafal 13.05.2012 09:57
super
Wacław 06.05.2012 08:31
pyszne danie !
Wafelek2601 28.04.2012 08:43
lubię takie ostre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak