Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata pikantna z chorizo

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
krojone pomidory 1/4 puszka
papryczka chili 0,5 szt
mleko 2 łyżka
ser żółty 4 łyżka
szczypiorek 3 łyżki
chorizo 10 plasterek
papryka czerwona 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata pikantna z chorizo

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Chorizo podsmażamy na patelni która nie ma żadnych plastikowych elementów abyśmy mogli włożyć ją do piekarnika.

Odlewamy tłuszcz i wlewamy pomidory z puszki.

Podsmażamy do momentu aż wyparuje z nich woda.

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy drobno pokrojoną paprykę i papryczkę chili.

Zalewamy mieszanką kiełbasę z pomidorami i chwilę mieszamy do połączenia składników.

Górę posypujemy startym serem.

Na małym ogniu czekamy aż dół frittaty się zetnie po czym wkładamy patelnię do rozgrzanego piekarnika na około 8-10 minut do momentu aż zetnie się środek i góra.

Podajemy posypane szczypiorkiem.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 24.04.2012 16:53
ale urocza
czekoladka_m 24.04.2012 13:57
Zgadzam się zdjęcia są super:) Chyba się zapiszę u Ciebie na jakieś szkolenie;):)
Mienta 24.04.2012 13:15
dziękuje Ci bardzo jeszcze raz :)
iziona 24.04.2012 13:09
Coś wspaniałego, chyba już raz to stwierdziłam, ale się powtórzę, a co ! :), masz piękne zdjęcia przy przepisach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak