Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
cebula 1 szt.
olej 1 łyż.
pieprz 1 łyżecz.
bulion 3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z cebulą

Kroki postępowania

1
Rozgrzewam olej w rondlu na średnim ogniu i podsmażam na nim cebulę, aż będzie prawie miękka.
Krok 1 - Ryż z cebulą foto
2
Dodaję ryż i kontynuuję smażenie, aż ryż pokryje się olejem. Gdy cebula zmięknie zupełnie, a ryż się lekko przysmaży, doprawiam pieprzem i dodaję bulion.
Krok 2 - Ryż z cebulą foto
3
Doprowadzam do wrzenia, a następnie zmniejszam ogień do minimum, przykrywam i gotuję na wolnym ogniu przez 20 minut. Podaję z natką pietruszki.
Krok 3 - Ryż z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

3trzecia3 27.08.2012 21:03
szybkie i smaczne
miki47 10.08.2012 12:32
bodre
Mati3 24.04.2012 16:50
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak