Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż w jabłku zapiekany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
ryż 100 g
Cynamon mielony Prymat
śmietana 12% 2 łyżki
cukier 4 łyżeczki
cukier waniliowy 1
jajko 1
czekolada w proszku 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż w jabłku zapiekany

Jabłka obieramy, kroimy na pół, wykrawamy środki i posypujemy cynamonem. Ryż należy ugotować. Jajko ucieramy z cukrem i z cukrem waniliowym, dodajemy śmietanę i miksujemy. Powstałą piankę dodajemy do ryżu i mieszamy. Tworzymy kuleczki z farszu ryżowego i wkładamy w środek jabłek, na wierzch posypujemy czekoladą w proszku. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20minut i zapiekamy w temperaturze 190stopni. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 24.03.2013 09:31
fajny pomysł
wlicka 01.03.2013 20:12
fajnt=y pomysł
kasiek 14.11.2012 13:57
to może być pyszne
Emiliozo 10.05.2012 07:59
pomyślane
sara1 09.05.2012 15:53
ciekawe i apetyczne
Betka 24.04.2012 22:06
pychotka;))
justys759 24.04.2012 14:20
mniammm...
EWI 24.04.2012 12:41
fajne
Patrycja35 24.04.2012 12:39
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak