Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po prowansalsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 szt.
pomidor 2 szt.
kapary 1 łyżecz.
oliwki zielone 1 garść
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po prowansalsku

Rybkę kroję na mniejsze kawałki, doprawiam do smaku solą, pieprzem, oregano i smażę na rozgrzanym oleju na patelni. Robię sos: w rondelu smażę posiekany czosnek i cebulę. Dodaje obrane i pokrojone pomidory, kapary i oliwki pokrojone w plasterki. Gotuje całość na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Kiedy sos zgęstnieje doprawiam go solą i pieprzem. Rybę podaje z sosem prowansalskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 14.08.2012 20:11
super
Rafał10 25.05.2012 21:10
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:40
super
Kikiriki 25.04.2012 09:44
fajne
daria2911 24.04.2012 14:58
muszę spróbować
Kekerboom 24.04.2012 11:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak