Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana ryżowo-warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 g
papryka 2
ogórki 6
mięso mielone 15 dag
cebula 2
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3 łyżki
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana ryżowo-warzywna

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso mielone, obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa, przysmażamy, przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masełkiem, wykładamy ryż, następnie przysmażone mięso z cebulką, następnie wykładamy ogórki kiszone, potem paprykę a na wierzch posypujemy ser. Zapiekamy w piekarniku ok 25min w temperaturze 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 27.09.2012 12:57
pycha
cukiereczek 02.07.2012 07:47
smaczna
kaja1991 26.04.2012 13:03
interesujące;) bedę musiała wypróbować;0
Betka 25.04.2012 07:54
bardzo ciekawy pomysł;D
EWI 24.04.2012 12:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak