Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielonki pieczarkowo-cebulowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 35 dag
cebula biała 2
pieczarki 15 dag
czosnek 5 ząbków
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 4 łyżki
bułka 2 namoczona w wodzie
indyk 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: mielonki pieczarkowo-cebulowe

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, a przez maszynkę do mielenia przekręcamy pieczarki, przysmażamy te warzywa na rozgrzanym masełku. Mięso mielone wkładamy do miseczki dodajemy: jaja, pieczarkowo- cebulowy farsz, czosnek który przełożyliśmy przez praskę, 2 namoczone bułki, odrobinę lubczyku, pieprz, sól do smaku, Rozgrzewamy olej na patelni. Do miseczki wsypujemy bułkę tartą. Następnie formujemy kulki z farszu, spłaszczamy je, obtaczamy w bułce tartej i wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na bardzo wolnym ogniu, smażymy z obu stron. Kotlety mielone podajemy z ziemniakami lub ryżem i jakąś surówką lub sałatką:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.07.2013 23:37
robię takie bardzo smaczne
wlicka 17.03.2013 17:14
mmm super!!!
halina17 24.08.2012 11:19
Smaczne kotlety z mięsa indyka.
cukiereczek 02.07.2012 07:47
cikawe
Rafał10 10.06.2012 20:08
uwielbiam takie !!!!
wiola333 01.06.2012 14:42
mniam
barbara11561 14.05.2012 10:48
super
treonina 05.05.2012 11:47
świetne!
ewka1978 26.04.2012 08:51
Super
Betka 25.04.2012 07:56
Mniam mniam uwielbiam kotleciki mielone;))
Amellia 24.04.2012 09:18
pycholandia!
Katarzyna54 24.04.2012 09:10
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak