Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS Z POLĘDWICZKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
kiełbasa zwyczajna 1/2 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
cebula biała 2 szt
rosół z kury Kucharek 2 kostki
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
wino czerwone wytrawne do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
kapusta biała 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS Z POLĘDWICZKĄ

Kapustę obgotowac w dwóch wodach, następnie dodac starte na tartce warzywa ( marchew, pietruszka i seler ), wrzucic ziele, liśc i gotowac do miękkości. Mięso polędwiczki pokroic w kostkę i podsmażyc na patelni, dodac pokrojoną cebulę i kiełbasę. Wszystko wrzucic do kapusty i dusic na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy do smaku, koncentrat pomidorowy, a na koniec zasmażkę i wino do smaku.
Podajemy z razowym pieczywem z masełkiem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.05.2013 07:14
Bigos palce lizać :)
Cranberry 13.05.2013 10:23
uwielbiam bigos :)
Bernadeta1 20.11.2012 10:25
pyszny bigos,ja nie dodaję zasmaszki
Betka 26.07.2012 08:18
mniam;)
mirosława4 29.04.2012 18:07
pyszny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak