Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ekspresowa zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietanka 12-procentowa 3 łyżki
makaron 1 szkl
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ekspresowa zupa pieczarkowa

pieczarki kroimy w talarki a cebulkę w kostkę.Przesmażamy lekko na oleju i wkładamy do 2 litrów wody.Gotujemy na małym ogniu i dodajemy resztę przypraw.gotujemy do miękkości.Na koniec dodajemy śnietankę i 1 min gotujemy na małym ogniu.Makaron gotujemy i podajemy z zupką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.04.2012 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak