Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopiec kreta po mojemu :)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny
masa
śmietana 30% 800 ml
cukier do smaku
kawa rozpuszczalna 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: kopiec kreta po mojemu :)

Pieczemy biszkopt ciemny juz jest tyle u mnie pzrepisów że nie będę tego powielać :) Powinien być z 5 jaj na tortownicy 28 cm .
Przecinamy go na pół i robimy obręcz w dolnej części , wyskrobując okruszki ,które wymięszamy z białą masą .
Górną część kruszymy i zostawiamy do obsypania naszego kopca.
Masa; Śmietanę ja uzywam tylko 36 % w kubeczku , ubijamy z cukrem , dzielimy na dwie części , do białej dodajemy okruszki ciasta i wykładamy na nasze ciasto , drugą część mięszamy z kawą i delikatnie łączymy , po czym wykładamy na białą masę i tworzymy kopczyk , wierzch obsypujemy ciastem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 21.08.2012 15:04
pięknie wygląda
ewaa 03.08.2012 21:44
super ciacho:))....100 razy lepsze niż z pudełka
Anna133 10.05.2012 19:46
Dokładnie bo i tak we wszytskim jest jej nadmiar ,niestety takie czasy , a potem piecze nas po języku i myślimy co tam dodali !
lolajna7 09.05.2012 21:58
też uważam, że wiele torebkowych ciast można zrobić samemu bez zbędnej chemii
Anna133 24.04.2012 22:17
Tak, lekkie ,nie z torebki , jest pyszny
dwa pokoje z kuchnią 23.04.2012 19:06
uwielbiam to ciasto, opcja bez banana nawet bardziej mi pasuje :)
Rafał10 23.04.2012 18:36
ciekawy :) taki bez banana z kawką, inny, prostszy :) WSPANIAŁY !
zdzichu 23.04.2012 17:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak