Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno - pomarańczowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 duże
pomarańcza 1 duża
cukier do smaku
galaretka pomarańczowa 1
galaretka agrestowa 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
twaróg 250 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno - pomarańczowy

Do dzbanka blendera wkruszyć twaróg.
Dodać pomarańczę okrojoną ze skórki i białego albedo.
Galaretkę pomarańczową z żelatyną rozpuścić w 200ml wrzącej wody i wlać do blendera.
Zmiksować na gładką masę, dosypać cukier, dodać całe jajka i ponownie zmiksować.
Masę wylać do odpowiednio dużego naczynia i wstawić do lodówki na kilka godzin.
W tym czasie rozpuścić agrestową galaretkę w 200ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia, dolać 300ml zimnej wody i poczekać, aż galaretka zacznie tężeć - wylać na tężejący sernik.
Pozostawić w lodówce przez kilka godzin lub całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 17.08.2012 21:12
wygląda cudnie
rjustysia 18.07.2012 09:50
mój mąż bardzo lubi takie serniki, a ja zielone ciasta :) obojgu by nam zasmakowało:)
artur7 22.05.2012 08:21
pyszne
JaPaqc 25.04.2012 18:18
smaczny
Kamila/kami007 24.04.2012 10:47
mniam
Habibi 24.04.2012 08:31
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak