Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z lazanii z tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lazania 50 dag
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1/2 litra
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
cebule 2 szt
olej 4 łyżki
sok pomidorowy 300 ml
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z lazanii z tuńczykiem

Płaty makaronu namoczyć w gorącej wodzie, uważając, by się nie posklejały. Masło stopić, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Powoli wlewać mleko, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać osączonego tuńczyka, smażyć 3 min. Wlać sok pomidorowy i 1/3 sosu beszamelowego. Podgrzać. Płaty makaronu osuszyć ręcznikiem kuchennym. Nakładać łyżkę farszu, zwinąć w roladki. Troszkę farszu wlać do naczynia żaroodpornego. Ułożyć roladki miejscem łączenia do spodu, zalać beszamelem. Piec ok. 20 min w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.11.2013 23:38
ciekawy i warty wypróbowania przepis
caralajna 02.07.2013 07:55
bardzo ciekawy i smaczny pomysł
Monika-twin 21.08.2012 18:19
pomysłowe wykorzystanie tego makaronu
Ewelina38 10.05.2012 14:19
bardzo fajne są te roladki
A_gucha 02.05.2012 18:16
hmm, ciekawe... trzeba będzie wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak