Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po seczuańsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pieczarki 400 g
marchew 1 szt.
cebula 1 szt.
sos seczuanski 1 szt.
olej 2 łyż.
papryka zielona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po seczuańsku

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myje, osuszam i kroję w kostkę. Umyte warzywa (marchewkę i papryki) kroję w cienki paseczki, a pieczarki w półplasterki.
Krok 1 - Kurczak po seczuańsku foto
2
W rondelku na oleju podsmażam drobno posiekaną cebulę, aż się zeszkli, wtedy dodaje pokrojonego kurczaka i smażę kilka minut, aż się lekko zarumieni. Następnie dodaję warzywa, smażę do czasu aż będą odpowiednio miękkie.
Krok 2 - Kurczak po seczuańsku foto
3
Zmniejszam ogień, dodaje sos seczuański i duszę jeszcze około 5 minut. Podaje danie na gorąco z ugotowanym ryżem.
Krok 3 - Kurczak po seczuańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak