Bób z masłem i bułką tartą

Bób z masłem i bułką tartą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czubate łyżki masła

    2
  • łyżka bułki tartej

    1
  • łyżeczki soli

    1/3-1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

nie ma chyba nic łatwiejszego...Bób dokładnie opukać, oberwać wyrostki przy ziarnach (nie wiem jak to się nazywa...), zalać wrzącą woda i gotować ok. 6-10 min., odcedzić, oprószyć solą. Bułkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło, wymieszać, i polać bób. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella23

07.02.2012 19:03
super

SylwiaMagdaSabin

23.10.2011 15:13
kocham bób

FAFIK

29.06.2011 22:16
Pyszny!

Kasia77

26.02.2011 16:51
uwielbiam bób, ale w taki sposób przygotowanego to jeszcze nie jadłam

BozenA

08.12.2010 19:08
mmm

BozenA

08.12.2010 19:08
mmm

bogumiła3

14.09.2010 22:12
super

IZABELA29

03.09.2010 09:49
w takiej wersji tez go nie jadłam zawsze sam tylko z masłem

Ewa104

22.07.2010 10:18
Z tartą bułką nie jadłam.Pysznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat