Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talerz głodnego Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1/2 szt.
oscypek 4 szt.
udka z kurczaka 2 szt.
frytki 200 gram
ogórek kiszony 1 szt.
musztarda
boczek 2 plastry
papryka czerwona 2 paseczki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Talerz głodnego Hamrocyka

Cukinie kroimy na ćwiartki i podobnie jak oscypka panierujemy najpierw w jajku później obtaczamy w bułce tartej i smażymy .
udka dzielimy na dwie części , pałeczki zostawiamy na inny obiad a górną część filetujemy wycinając kości i chrząstki , zostawiamy skórę . Lekko rozbijamy przez woreczek foliowy .

Smarujemy musztardą , nakładamy na środek plaster boczku na nim ogórka , paprykę , cebulę, zawijamy jak roladkę , wkładamy do rondla i dusimy przez 30 minut .Frytki smażymy według przepisu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 24.07.2012 22:34
mniam
Justyna28 10.07.2012 15:54
super:)
mariel78 01.05.2012 23:05
zapraszam
Magdalena1110 01.05.2012 22:46
poproszę o jeden taki talerz
krokodyl 30.04.2012 10:34
niezły pomysł :)
Kuchareczka2 29.04.2012 10:36
przepyszny
parysek10 23.04.2012 16:27
super zestaw obiadowy
treonina 23.04.2012 14:33
brzmi ciekawie!
Kekerboom 23.04.2012 14:01
super
Emilia22 23.04.2012 13:43
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak