Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa polowaca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron nitki 200 gram
ogórki kiszone
pomidor
ser pleśniowy niebieski 50 gram
mąka 2 łyżki
bulion drobiowy 3 szklanki
kapusta biała 1/4 szt.
papryka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa polowaca

Zupa polowaca , to oczywiście zupa robiona w poniedziałek ze wszystkiego co mi się uda upolować w lodówce , czyli pozostałości po niedzieli
makaron nitki
papryki w różnych kolorach po kawałku
kapusta pekińska
2 ogórki kiszone
pomidor
2 marchewki starte na grubej tarce
gruby plaster mojego ulubionego pleśniaka Castello
można dodać również kawałek szynki pokrojonej na drobno
2 łyżki mąki

Wszystko pokroić na drobno , zalać rosołem niedzielnym lub bulionem , dodać Castello , a gdy się rozpuścić dodać dwie łyżki mąki aby zagęścić .
Doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.04.2012 10:43
pycha
Andysz 30.04.2012 01:18
ekstra!;)
krokodyl 29.04.2012 11:10
muszę spróbować
ronald88 23.04.2012 16:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak