Najprostszy klops Haneczki :

Najprostszy klops Haneczki :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • jajka

    3 szt.
  • bułka tarta

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyrobić z jajkami , bułką tartą, przyprawami. Rozłożyć masę mięsną na blacie w kształt prostokąta. Na środku położyć śliwki kalifornijskie / lub jajka na twardo, podsmażone pieczarki, cienkie parówki/ . Zwinąć w rulon. Zapakować w folię aluminiową./ Szczelnie zakręcić końce /. Piec w temperaturze 200 stopni w piekarniku przez 1 godzinę.


Podawać pokrojony w plastry .
1. na zimno
2. jako porcję obiadową z sosem
3. w galantynie / pokrojony w plastry, ułożony na półmisku , udekorowany i zalany krzepnącą galaretą / z dodatkiem sosów majonezowych, chrzanu itp.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

beatkaa153

05.07.2011 18:07
super

eli_555

03.12.2010 12:01
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat