Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 1 garść
jajko 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ogórek świeży 10 dkg
pieczarki marynowane 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej 5 łyżeczek
cebula czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i pieczarkami

Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić w ósemkę. Ogórka obrać, pokroić w półplasterki. Pieczarki przekroić na 4 części. Pomidora pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Na talerzu ułożyć sałatę. Na niej ułożyć jajko, pomidora i ogórka. Na wierzch posypać cebulę i pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą. Sosem polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.05.2012 21:33
rewelacja;)
Kikiriki 02.05.2012 20:50
super
Anna69 23.04.2012 19:23
Pięknie wygląda ;)
anja3107 23.04.2012 11:58
jaka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak