Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cwibak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka
cukier
bakalie
proszek do pieczenia
cytryna
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Cwibak

Jajka należy zważyć. Odważyć tyle samo mąki i tyle samo cukru ile ważą jajka. Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier, żółtka. Na końcu wciskamy pół cytryny, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz bakalie. do ciasta można także dodać owoce tj ananas z puszki bądź brzoskwinie. Całość wylać na blaszkę piec do ususzenia ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 03.08.2012 13:46
nie słyszałam o takim cieście, ale wygląda bardzo smakowicie
Aneta41 30.05.2012 15:44
super
smakowita 24.05.2012 10:22
na pewno smaczne
bgs1984 20.05.2012 07:29
mniam
marzenciak1985 20.05.2012 07:23
mniam
rjustysia 09.05.2012 12:05
Mnie też ta nazwa zaciekawiła :) z pewnością smaczne ciasto
tom 23.04.2012 19:02
pycha
treonina 23.04.2012 14:37
zaintrygowała mnie ta nazwa :-) fajny przepis!
jerry1 23.04.2012 12:16
super ciasto
anja3107 23.04.2012 11:58
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak