Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z advocatem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
cukru pudru 35 dag
żółtek 6 sztuk
mąki ziemniaczanej 12 dag
masła 2 kostki
kakao 3 łyżki
spirytusu 1,5 łyżki
advocatu 1 łyżka
bakalie 1 opakowanie
gorzkiej czekolady. 1 tabliczka
soku z cytryny 1 łyżeczka
polewa czekoladowa 1 opakowanie
mocnej kawy 0,5 szklanki
Biszkopt 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z advocatem

Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem na puch,dodać mąkę ziemniaczaną i pół szklanki mleka.Resztę mleka gotować,wlać masę żółtkową i zrobić gęsty budyń.do masła dodać wystudzony budyń i utrzeć.Wlać po jednej łyżce spirytusu i advocata.Podzielić na dwie części.do jednej części dodać sok z cytryny a do drugiej kakao,bakalie i czekoladę.Do kawy wlać pół łyżki spirytusu,nasączyć dokładnie biszkopt.Na wierzch nałożyć ciemną masę a następnie jasną masę.Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.08.2012 13:54
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak