Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
mleko 2 szklanki
margaryny 1 kostka
cukru 3/4 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
galaretka 1 opakowanie
owoce 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Deser

Jedną szklankę mleka zagotować.Do drugiej szklanki zimnego mleka wsypać budyń i żelatynę,mieszać i wlewać do wrzącego mleka.Gotować przez chwilę,stale mieszając aby nie przepalić.Margarynę,żółtka i cukier zmiksować na jednolitą masę.Dodawać porcjami małymi budyń oraz pianę z białek.Wstawić do lodówki,gdy stężeje udekorować owocami i wylać na wierzch galaretkę.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak