Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowa uczta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuki
dresing 3 łyżki
ziemniaki 6 sztuki
masło 1 łyżeczka
sól szczypta
cukinia 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarki 10 sztuk
cebula 2 sztuk
boczek 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowa uczta

Pierś z kurczaka:
pierś z kurczaka
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka sosu sojowego
sól
pieprz

Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do marynaty, wymieszać. W szczelnie zamkniętym pojemniku macerować - najlepiej całą .
Ziemniaki w papilotach:
ziemniaki
folia aluminiowa
masło
sól
Ziemniaki obrać ze skórki i ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Delikatnie natrzeć masłem i posolić. Szczelnie zamknąć w foli.

Szaszłyki:
pieczarki
cukinia
czerwona papryka
cebula
plastry boczku

Wszystkie składniki pokroić na mniejsze cząstki i nakłuć na patyczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 17.03.2013 16:37
super jedzonko
Botwinka 13.05.2012 04:11
ZJADŁABYM
monika1968 08.05.2012 15:31
zjadłoby się:))
Hanna5 23.04.2012 12:01
ale pyszności, aż ślinka leci
halina17 23.04.2012 11:22
smaczne
halina17 23.04.2012 11:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak