Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebabowe chrupiące kąski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
Bułka tarta klasyczna Prymat
płatki kukurydziane
przyprawa do gyrosa
jajko
mleko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kebabowe chrupiące kąski

pierś pokroić w paski, paski na 2 lub 3 części. posypać przyprawą do gyrosa, odstawić na ok. godziny. jajko roztrzepać z odrobiną mleka. bułkę tartą wymieszać z delikatnie pokruszonymi płatkami kukurydzianymi,(proporcje około 1-3) można dodać trochę przyprawy typu ziarenka smaku. kurczaka obtaczać najpierw w jajku, potem w panierce, usmażyć. dzieci je uwielbiają :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 21.12.2012 12:30
w sam raz do sosu barbecue:)
dianix 30.04.2012 10:28
i ta przyprawa do kebaba- rewelacyjneo smaku dodaje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak