Kotlety z kalarepy Eli

Kotlety z kalarepy Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plastry z dużej kalarepy,grube 1/2 cm

    8 sztuk
  • mąka pszenna

    do panierowania
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • ser salami

    4 (plastry, 1/2 cm)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry kalarepy zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 8 minut.Wyjąć,przelać zimną wodą i ostudzić.Plastry kalarepy rozłożyć,posypać pieprzem.Na cztery kawałki kalarepy położyć po plastrze sera salami,przykryć resztą kalarepek i docisnąć.Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelnię wlać olej(tyle żeby sięgał do połowy wysokości kotletów) i mocno rozgrzać.Kotlety smażyć z obu stron na rumiano.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

08.06.2011 17:08
A to ciekawe - uwielbiam kalarepki

marzencia2007

30.09.2010 09:27
uwielbiam kalarepę na pewno wyprobuje :)

rosik93

07.07.2010 00:58
wyprobuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat