Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kalarepy Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry z dużej kalarepy,grube 1/2 cm 8 sztuk
mąka pszenna do panierowania
sól do smaku
olej do smażenia 6 łyżek
jajko 1 sztuka
ser salami 4 (plastry, 1/2 cm)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalarepy Eli

Plastry kalarepy zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 8 minut.Wyjąć,przelać zimną wodą i ostudzić.Plastry kalarepy rozłożyć,posypać pieprzem.Na cztery kawałki kalarepy położyć po plastrze sera salami,przykryć resztą kalarepek i docisnąć.Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelnię wlać olej(tyle żeby sięgał do połowy wysokości kotletów) i mocno rozgrzać.Kotlety smażyć z obu stron na rumiano.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 08.06.2011 17:08
A to ciekawe - uwielbiam kalarepki
marzencia2007 30.09.2010 09:27
uwielbiam kalarepę na pewno wyprobuje :)
rosik93 07.07.2010 00:58
wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak