Kotlety prawie po szwedzku :

Kotlety prawie po szwedzku :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 25 dag mięsa mielonego

  • 2 czubate łyżki utartych na grubej tarce jarzynowej marynowanych buraczków ( odsączonych z soku )

  • jajko

    1 szt.
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • ogórek konserwowy

    1 szt.
  • olej

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić dokładnie mięso, buraczki, korniszon, cebulę, jajko i bułkę tartą .Doprawić solą , pieprzem i maggi. Uformować 4 kotleciki i smażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju .W ostatniej fazie smażenia dodać masło i 2 łyżki wody. Przykryć pokrywką i poddusić 2 minuty.

Jeśli chodzi o marynowane buraczki .Ja kupuję firmy Dawtona ( kiedyś robiłam w domu ale teraz na 2 osoby to mi się nie opłaca , a te są bardzo smaczne ) .A jak nie mam marynowanych to ucieram ugotowany mały buraczek i zakwaszam go polewając małą łyżeczką soku z cytryny ( zostawiam na 5 minut i odsączam sok ).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

03.10.2011 21:34
jakie piękne

Angelika10

07.06.2011 22:15
Muszą być smaczne,warto spróbować.

Halusia

29.05.2011 17:23
ślicznie wygladają

gusia1000

24.12.2010 00:39
Prezencja godna podziwu.

Justyna223

08.08.2010 17:55
pycha i jak ładnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat