Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 500 g
cebula 2 sztuki
bułka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
sól 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
kasza manna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Kroki postępowania

1
Jeżeli ryba jest zamrożona, to ją odmrażamy i dokładnie osuszamy. Powinno być ½ kg ryby po odmrożeniu. Rybę mielimy, mielimy też obraną cebulę.
Krok 1 - Kotlety rybne foto
2
Bułki moczymy w wodzie, jak zmiękną, to po odciśnięciu dodajemy do ryby. Wbijamy jajka, dodajemy posiekaną natkę (nie musimy kroić bardzo drobno), przyprawy i kaszę.
Krok 2 - Kotlety rybne foto
3
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kotlety rybne foto
4
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor, na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 4 - Kotlety rybne foto
5
Po usmażeniu nadmiar tłuszczu możemy odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 5 - Kotlety rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.12.2012 20:40
rybne kotlety są bardzo smaczne. Z tym przepisem bez problemu je wykonamy
annagebalska 28.10.2012 16:56
ciekawy przepis
polly66 03.05.2012 14:53
zbieram się, by zrobić;]
Anna146 23.04.2012 07:58
pychotka!
Katarzyna54 22.04.2012 22:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak