Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa tortowa śmietankowo-czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 3/4 l.
czekolada mleczna 2 tabliczki
śnieżka na mleko

Przepis i sposób przygotowania na: masa tortowa śmietankowo-czekoladowa

schłodzoną śmietanę wlać do rondelka obie tabliczki czekolady pokruszyć dodać do śmietany mieszając doprowadzić do wrzenia chwilę pogotować ok.1-2min.wystudzić i wstawić do lodówki na noc następnego dnia ubić na sztywno z dodatkiem śnieżki i gotową masą przekładać biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.10.2012 11:58
ten sposób jest najlepszy
Mariusz10 23.04.2012 15:52
pyszna
Katarzyna54 22.04.2012 22:39
fajna
EWI 22.04.2012 22:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak