Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzona makrela 1 szt.
szczypiorek do smaku
majonez 1 łyżka
przyprawy do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Kroki postępowania

1
Oddzielamy mięso z makreli od reszty (oczywiście staramy się wyłowić wszystkie możliwe ości ;)
Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli foto
2
Ugotowane jajko kroimy w drobną kostkę. Dodajemy poszatkowany szczypiorek. (można dać cebulę dymkę ze szczypiorkiem, albo samą cebulę - ja wolę jak pasta jest łagodna).
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli foto
3
Całość przyprawiamy (sól, pieprz, bazylia) i dodajemy łyżkę majonezu (wtedy pasta się ładnie sklei).
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli foto
4
Moja propozycja podania: w opiekaczu robię grzanki z kazjerek (przecinam na pół, smaruję delikatnie masłem i przypiekam). Chrupiące i smaczne :)
Krok 4 - Pasta z wędzonej makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 18.02.2013 07:47
bardzo takie lubie
pacpaw 16.12.2012 19:42
smaczna i zdrowa pasta. Aż dziwo nikt jej jeszcze nie zauważył

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak