Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obiadowe papryczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
marchew 100 g
pietruszka 50 g
cebula 50 g
koncentrat pomidorowy 50 g
olej do smażenia 3 łyżki
pietruszka zielona 15 g
ryż brązowy 100 g
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: obiadowe papryczki

Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tartce, cebulę pokroić w drobną kostkę, wszystko podsmażyć na oleju. do warzyw dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze troszkę poddusić, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. paprykę wydrążyć, włożyć do środka przygotowany farsz. Tak przygotowaną paprykę włożyć do piekarnika i upiec. Podawać z ugotowanym brązowym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.04.2013 20:21
bardzo fajne
Kikiriki 08.05.2012 18:46
fajne
Betka 23.04.2012 15:25
mniam mniam ciekawie:]
Andysz 23.04.2012 15:11
super przepis!;D
Katarzyna54 23.04.2012 09:21
super
EWI 23.04.2012 09:07
mmmniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak