Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciaparka śląska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
ziemniaki 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
skwarki wg uznania
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciaparka śląska

Główkę kapusty posiekać, zalać wodą, by była pokryta, i ugotować do miękkości bez przykrycia. Ziemniaki obrać, opłukać i też ugotować we wrzącej wodzie (ok. 2 l.). Następnie połączyć kapustę z ziemniakami i doprawić solą, pieprzem, skwarkami i przesmażoną na oleju posiekaną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 30.10.2013 14:24
Fajna potrawka :-)
Ania67 11.10.2013 08:27
jeszcze nigdy nie miałam okazji spróbować
Dorota59 16.07.2013 08:37
ciekawa nazwa
Beata23 09.07.2013 09:43
musi być pyszny
cooleczka 02.07.2013 21:15
dla mnie to coś nowego
berys18 25.05.2013 08:43
fajna nazwa, fajna potrawa
Krystyna32 01.04.2013 08:05
fajne danie
Pani Domu 05.09.2012 09:22
fajny pomysł
Ewelina38 02.09.2012 20:44
fajnie się zwie i pysznie smakuje
Ada-Gaba 30.08.2012 13:13
zapowiada się pysznie
ben-ka 20.08.2012 09:35
Jak śląska to pewnie smaczna:)
Wacław 11.07.2012 12:03
fajny przepis !
gacopierz23 26.06.2012 14:10
ciekawe
KOBRA 24.06.2012 23:14
fajne
Grazyna0211 23.06.2012 22:38
fajne danie
Natalia40 19.06.2012 21:18
mniam
Motorek 09.06.2012 10:01
fajne
IKrakowianka 02.06.2012 20:09
super
Misiakova 31.05.2012 08:37
mniam mniam
Wafelek2601 21.05.2012 09:49
pycha
romanrafal
romanrafal 20.05.2012 17:32
smaczne
fictor123 18.05.2012 10:30
pychota
bursztynek 12.05.2012 00:55
ciekawa jestem jak smakuje - musze zrobić
MAR3STA 09.05.2012 19:02
smaczna
Elżbieta17 01.05.2012 23:47
U nas mówimy na taką zupę parzybroda- pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak