Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso wieprzowe duszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
margaryna 125 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mięso wieprzowe duszone

Opis
Mięso wieprzowe kroimy na kawałki średniej wielkości, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Zostawiamy na dwie godziny, aby mięso przeszło przyprawami.
W wysokiej patelni roztapiamy margarynę i wkładamy wieprzowinę. Mięso smażymy pod przykryciem, aż będzie miękkie, podlewając od czasu do czasu wodą.
Tak przyrządzone mięso możemy podawać z kalafiorem i pyzami - robiąc sos z wywaru mięsnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.01.2014 07:22
Takie mięsko lubię :)
wiola333 12.04.2013 10:01
bardzo smaczny przepis
miki47 02.04.2013 10:46
smakowity przepis
Kate131 13.12.2012 08:57
fajne, tylko bez tej margaryny:)
Dorota59 31.10.2012 15:18
pyszne danie
asia1985 27.10.2012 21:16
super :)
Izabela/bella81 10.09.2012 11:22
dobre
Natalia40 17.07.2012 18:00
pycha
dianix 30.06.2012 18:28
o do chlebka-pysznosc, zrezta i do obiadu
Sroczka 11.06.2012 13:32
Lubię zjeść takie mięsko na obiad.
Basia10 05.06.2012 15:08
pyszne mięsko
dorotka0000025 26.05.2012 13:40
fajne
Patrycja35 22.04.2012 13:17
tez tak robie jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak