Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowe pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
jaja 1 szt
truskawka 1 opakowanie
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowe pierogi

Przygotuj miskę, wsyp do niej mąkę i dolej wodę. Urób ciasto i dodaj jajko. Dokładnie wyrób masę. Wygładź ją, powinna mieć ok 0,5 cm grubości i wytnij kółka (najlepiej szklanką) Na środek kółeczka połóż 1-2 truskawki i odrobinę cukru. Dokładnie złącz ze sobą końce ciasta. Ugotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak